Comandamentul marinei iraniene a anuntat sambata ca a trimis nave de razboi catre granitele maritime ale SUA, potrivit agentiei iraniene Fars, citate de Agerpres.

"Navele marinei iraniene si-au inceput deja drumul in Oceanul Atlantic trecand prin largul Africii de Sud. Flota iraniana se apropie de granita maritima a SUA si aceasta manevra constitue un mesaj", a indicat comandantul fortelor navale iraniene in Marea Caspica, amiralul Rezaei Haddad, citat de Fars.

Relatiile dintre SUA si Iran sunt in continuare tensionate in pofida intelegerii intervenite intre cele doua tari in cadrul negocierilor dintre Teheran si marile puteri in dosarul nuclear iranian.

Comandamentul marinei iraniene a anuntat anterior, in mai multe randuri, ca intentioneaza sa trimita nave de razboi in Oceanul Atlantic, ca raspuns la prezenta masiva a marinei americane in Golful Persic. Baza Flotei a V-a americane se afla in Bahrein si, in ultimii doi ani, americanii au desfasurat exercitii de anvergura in aceasta regiune, mai scrie agentia Fars, potrivit RIA Novosti.