O trupa canadiana care abordeaza stilul electro-industrial cere mii de dolari drepturi de autor dupa ce a aflat ca armata americana a folosit muzica lor pentru torturarea prizonierilor de la Guantanamo Bay. Membrii trupei Skinny Puppy cer 666.000 de dolari de la departamentul de Aparare american, informeaza The Guardian.

Skinny PuppyFoto: Captura Vimeo.com

"Noi le-am trimis o factura pentru serviciile noastre muzicale luand in considerare ca au mers ami departe si au folosit muzica noastra fara a avea permisiunea trupei si au folosit-o ca o arma reala impotriva cuiva", a declarat claparul Cevin Key postului CTV News. "Eu nu sunt numai impotriva faptului ca folosesc muzica noastra pentru a provoca daune cuiva, dar ei o fac si fara a avea permisiunea cuiva din formatie".

Skinny Puppy a aflat pentru prima data despre presupusa folosire a muzicii lor de la un fost paznic care a lucrat la Guantanamo Bay si care a fost "afectat sau ofensat" de practicile din inchisoare. Trupa canadiana a trimis un document oficial Pentagonului si sunt dispusi sa intenteze si un proces in cazul in care doleantele lor nu sunt satisfacute.

Melodiile celor de la Skinny Puppy nu ar fi fost singurele folosite pentru torturarea suspectiilor de terorism aflati in detentie in baza americana din Cuba. Potrivit rapoartelor anterioare, anchetatorii au folosit cantece de la Metallica, Rage Against The Machine, Queen sau Eminem.