Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, va decide in vara lui 2015 daca va candida la alegerile prezidentiale din noiembrie 2016, potrivit unui interviu acordat vineri postului CNN si preluat de AFP.

Atunci cand ziarista televiziunii american i-a cerut sa-i "ofere un motiv bun pentru care nu va incerca sa obtina" investitura democrata pentru prezidentiale, Biden a raspuns: "Nu-l am. Ar putea exista motive care sa ma impiedice dar, din punctul meu de vedere, nu vad niciunul".

Intrebat cand se va pronunta asupra acestui subiect, vicepresedintele a precizat: "In vara anului viitor".

Potrivit unui sondaj publicat la finele lui ianuarie de Washington Post, Joe Biden nu se bucura decat de 12% din intentiile de vot la alegerile democrate. In schimb, o alta eventuala candidata, Hillary Clinton, ar obtine nu mai putin de 73% din voturi, potrivit sondajului citat.

Senator de Delaware (est) timp de 36 ani si sef al influentelor comisii de Justitie si Afaceri externe, inainte de a obtine postul actual, Biden a mai candidat pentru obtinerea investiturii democrate in 1988 si 2008.

Vicepresedintele, care a fost nevoit sa abandoneze cursa pentru investitura la inceputul lui 2008 dupa un esec usturator in Iowa (centru), va avea 74 de ani in noiembrie 2016, ceea ce ar insemna ca ar putea deveni cel mai batran presedinte din istoria SUA care isi va incepe un prim mandat la Casa Alba, in caz de reusita.