Cancelarul german Angela Merkel a calificat vineri drept "absolut inacceptabile" afirmatiile injurioase facute de adjunctul secretarului american de stat Victoria Nuland in cadrul unei convorbiri telefonice cu ambasadorul SUA la Kiev, potrivit unui purtator de cuvant citat de AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

"Cancelarul apreciaza aceste afirmatii ca fiind absolut inacceptabile. Cancelarul vrea inca o data sa sublinieze (Catherine) Ashton (seful diplomatiei UE) face o munca excelenta", a precizat purtatorul adjunct de cuvant al guvernului, Christiane Wirtz, intrebat cum comenteaza afirmatiile prea putin diplomatice ale Victoriei Nuland.

"Uniunea Europeana va continua sa depuna eforturi cu cea mai mare intensitate pentru a calma situatia din Ucraina", a adaugat acest purtator de cuvant.

Victoria Nuland si-a prezentat joi scuze pentru afirmatiile legate de UE, prin vocea unui purtator de cuvant. Dar, intr-o conferinta de presa sutinuta vineri la Kiev, aceasta a refuzat orice comentariu, subliniind ca este vorba despre o "conversatie diplomatica privata" inregistrata de o maniera "impresionanta".