Pentru prima oara de la alegerea sa cota de incredere a lui Francois Hollande a cazut sub pragul de 20% intr-un sondaj publicat joi, insa un alt sondaj se ii atribuie o cota de popularitate de 23%, scrie AFP.

Potrivit sondajului TNS Sofres/Sopra group/Le Figaro Magazine, presedintele francez pierde trei puncte, pana la 19%, in timp ce proportia celor care nu au incredere in el se majoreaza cu doua puncte (78%). 3% nu se pronunta.

Este primul sondaj TNS Sofres de la conferinta de presa a lui Francois Hollande din 14 ianuarie, unde si-a asumat deschis o pozitie social-democrata. Este de asemenea primul de la anuntul ca somajul nu a inceput sa creasca la finele lui 2013, contrar pariului facut de executiv. Si este primul de la dezvaluirea legaturii presedintelui cu o actrita si de la anuntul rupturii sale cu Valerie Trierweiler.

La 21 de luni dupa alegere, Jacques Chirac avea o cota de incredere de 35% (1997) iar Nicolas Sarkozy de 37% (2009), reaminteste TNS Sofres.

Francois Hollande inregistreaza un record de nepopularitate, cu 23%, si in sondajul CSA pentru Les Echos si Radio classique publicat tot joi.