Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri dimineata la Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, in urma deraierii a 32 de vagoane-cisterna cu azot lichid, a raportat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, informeaza RIA Novosti, citata de Agerpres.

"Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele din jur si de la o fabrica de paine", a indicat ministerul, citat intr-un comunicat.

Un tren antiicendiu si pana la 250 de membri ai serviciilor de urgenta au fost mobilizati in lupta cu incendiul si consecintele incidentului.

Trenul a deraiat dupa ce un vagon-cisterna a luat foc din cauza unei rupturi la reteaua de contact, a indicat Comitetul de ancheta rus de pe langa Parchetul General.

"La kilometrul 980, in apropiere de statia Pozdino de pe calea ferata Gorki, o cisterna cu gaz condensat a trenului de marfa 1759, care circula de la statia Zuevka pana la statia Liangasov, a luat foc in urma unei rupturi survenite la reteaua de contact. In urma incendiului, 32 de vagoane-cisterna au deraiat si s-a produs o deversare a continutului de azot", se precizeaza in comunicatul ministerului amintit.

Filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca 12 vagoane au luat foc, declansand un incendiu de proportii, in timp ce din celelalte vagoane s-a deversat o cantitate importanta de substanta.

Potrivit Comitetului de ancheta rus, a fost deschis un dosar penal pentru incalcarea normelor de siguranta si functionare in transportul feroviar.