Putin a calmat din priviri un pui de leopard care s-a napustit asupra unor ziaristi Presedintele rus, Vladimir Putin, a mangaiat si a calmat din priviri un pui de leopard care atacase grup de ziaristi aflat in vizita la un centru de crestere si ocrotire a acestor feline situat in regiunea Soci, unde vineri incepe olimpiada de iarna, scrie agentia EFE citata de Agerpres.

Putin se afla in parcul national pentru a face un tur la volanul unei masini Lada Niva, avandu-i langa el ca pasageri pe Gilbert Felli, directorul executiv al Comitetului Olimpic International pentru Jocurile Olimpice si pe Jean Claude Killy, presedintele comisiei de coordonare a acestui comitet.

La un moment dat, directorul centrului le-a propus invitatilor sa intre in custi pentru a-i vedea mai indeaproape pe cei patru pui de leopard.

Intr-una dintre custi ii astepta felina botezata Grom (Tunet), un pui de leopard in varsta de sase luni, care, la aparitia oaspetilor a inceput sa se agite si sa maraie. Atunci, dupa cum sustine agentia Interfax, liderul de la Kremlin s-a apropiat de Grom si a inceput sa-l mangaie, dar felinei se pare ca nu i-au placut flash-urile camerelor foto si s-a napustit asupra ziaristilor, unul dintre acestia alegandu-se cu o zgarietura, iar un altul cu o muscatura la genunchi.

Dupa acest episod, invitatii au iesit din cusca, insa Putin a mai ramas cateva minute in apropierea lui Grom, privindu-l fix si incercand sa-l linisteasca.

"Imi plac animalele. Am impresia ca reusim sa stabilim o conexiune reciproca", a spus liderul rus in fata jurnalistilor care-l insoteau.

Nu este pentru prima data cand Vladimir Putin este protagonistul unor intamplari cu animale. Spre exemplu, in toamna anului 2012, a fost filmat cand, la bordul unui deltaplan, zbura in fata unui stol de cocori.