Peste 3.000 de persoane au manifestat duminica la Moscova impotriva presedintelui Vladimir Putin. Oamenii au cerut mai multa libertate si si-au aratat sustinerea fata de prizonierii politici aflati in inchisorile rusesti. Printre contestatari s-a aflat si un fost premier al Rusiei, candva un apropiat al lui Vladimir Putin, anunta Digi 24.

Demonstrantii au cerut eliberarea celor arestati la un miting din mai 2012, cand Vladimir Putin a fost investit pentru al treilea mandat de presedinte. La aproape 2 ani de la acele proteste, in inchisori mai sunt inca multi din cei 400 de oameni arestati atunci.

Manifestatia de la Moscova a avut loc cu cateva zile inaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, un eveniment pe care administratia de la Kremlin spera sa il poata folosi pentru imbunatatirea imaginii presedintelui Vladimir Putin.

Liderii opozitiei ruse, care au fost arestati de militie in mai 2012, au fost acuzati de infractiuni de drept comun, cum ar fi furtul sau delapidarea. Unul dintre aceste cazuri este al lui Alexai Navalnii, care a fost acuzat de delapidare dar a fost eliberat din detentie. Cu toate acestea, el nu poate candida la viitoarele alegeri prezidentiale, din 2018.