Trei lideri ai opozitiei l-au acuzat joi pe presedintele ucrainean Viktor Ianukovici ca a incalcat Constitutia, exersand un "santaj" asupra deputatilor partidului sau in momentul votului pentru amnistirea manifestantilor arestati, relateaza AFP.

"S-a stabilit ca mai multi deputati au votat pentru altii, ceea ce inseamna o incalcare a Constitutiei", scriu Vitali Klitschko, Arseni Iateniuk si Oleg Tiagnibok intr-o declartie comuna.

"Presedintele Viktor Ianukovici i-a fortat prin santaj si intimidare sa sustina aceasta lege si este responsabil personal de incalcarea Constitutiei", subliniaza ei.

Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri legea privind amnistierea manifestantilor arestati in urma confruntarilor cu fortele de ordine, insa opozitia s-a abtinut de la vot. Dupa mai multe ore de negocieri tensionate, textul a fost aprobat de 232 de deputati din cei 416 prezenti, relateaza Itar-tass. Opozitia ucraineana critica legea amnistiei, calificand-o drept o "lege despre ostatici"

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici este in concediu medical pentru "afectiune respiratorie acuta", a anuntat joi presedintia ucraineana

"Presedintele este in concediu medical din cauza unei afectiuni respiratorii acute, insotita de o febra puternica", a informat serviciul de presa al presedintiei, la doua zile de la demisia guvernului de la Kiev si in contextul in care tara este in plina criza politica, dupa doua luni de proteste impotriva regimului.