Fosta prietena a presedintelui francez Francois Hollande, Valerie Trierweiler, a marturisit joi ca a avut impresia ca a "cazut dintr-un zgarie-nori" in momentul in care a fost dezvaluita relatia lui Hollande cu actrita Julie Gayet si ca nu exclude sa scrie o carte, relateaza AFP.

Francois Hollande si Valerie TrierweilerFoto: Agerpres/Xinhua

In 10 ianuarie, revista Closer a dezvaluit ca Francois Hollande, 59 de ani, are o relatie cu o actrita de 41 de ani. Imediat dupa aceea, Valerie Trierweiler s-a internat.

"Cand am aflat, a fost ca si cum as fi cazut dintr-un zgarie-nori", a comentat fosta prima doamna, intr-un invterviu acordat revistei Paris-Match, unde si lucreaza.

"Auzeam zvonuri, normal, dar se auzeau zvonuri despre toata lumea. Am auzit zvonuri si despre mine, mereu. Nu le acordam atentie", a explicat ea.

"Poate parea straniu, dar nu traversez o perioada de criza", a spus Trierweiler. "Nu este prima ruptura din viata mea. Ea este violenta pentru ca este mediatica", subliniaza aceasta.

In declaratiile facute in cursul unei calatorii in India, la inceputul saptamanii, si care vor fi publicate vineri de Parisien Magazine, Valerie Trierweiler spune ca nu este atat deceptionata, cat furioasa, adaugand ca nu exclude sa scrie o carte.

Lumea politica si tradarile sale

Pentru ea, aceasta calatorie in India "este o revenire la libertate, departe de lumea politica si tradarile sale". In timpul acestei calatorii, ea a raspuns prin SMS-uri presedintelui, scrie Le Parisien Magazine. "Era ingrijorat de buna organizare a calatoriei si de sanatatea mea", a precizat ea.

In ceea ce priveste anuntul facut de Francois Hollande, sambata, privind sfarsitul relatiei cu ea, Valerie Trierweiler a comentat: "18 cuvinte, apropae un cuvant pentru fiecare luna petrecuta impreuna de la alegerea sa". "Trebuie doi, pentru o iubire, dar ajunge unul, pentru o despartire", a comentat ea.

"La un moment dat, nu mai exista viata. Nu am trait la fel puterea. A rupt ceva. As fi preferat o viata normala, poate am mai fi fost impreuna si azi. Stiu cine sunt, ma pot privi in oglinda. Sunt libera", a adaugat Trierweiler.

Ce amintire va pastra din viata la Palatul Elysee ? Nu "iubeste aurul Elysee-ului" dar spune ca si-a dat seama pana la ce punct a avut noroc. "M-am trezit la Elysee, unde totul este aurit. Oamenii nu stiu, dar mama mea a fost casiera si tatal meu avea un picior amputat. Am crescut intr-un HLM (locuinta sociala). Este un decalaj enorm".

Daca politica este "o lume unde tradarea este profitabila, iar acestea nu sunt valorile mele", spune ziarista, care adauga ca "nu regreta nimic": "Ceea ce am trait a fost o secventa de viata extraordinara care m-a adus la altceva".

"Doresc sa-mi reiau vechea viata dar ea va fi imbunatatita cu o experienta noua. In cateva zile, am primit sute de scrisori si mesaje de sustinere", asigura ea.

Un paradox, noteaza AFP, pentru aceasta femeie eleganta, cu stil clasic, care a fost cea mai nepopulara prima doamna a Frantei, cu o personalitate considerata ca fiind impregnata de aroganta.

Dupa un inceput dificil la Elysee, marcat in special de un tweet de sustinere, in timpul legislativelor din iunie 2012, pentru un candidat socialist adversar al lui Segolene Royal, fosta prietena a lui Francois Hollande si mama celor patru copii ai sai, Valerie Trierweiler a ales ulterior sa vorbeasca mai putin despre ea si sa se dedice angajamentelor umanitare.

Relatia lui Hollande cu Valerie Trieweiler data din 2007.