Premierii Cehiei, Ungariei, Poloniei si Slovaciei se reunesc, miercuri seara, la Budapesta, in cadrul unui summit extraordinar, pentru discutii pe tema situatiei din Ucraina. In Ucraina, tensiunea a scazut in strada, in ultimele zile, insa o parte a capitalei Kiev este blocata de catre protestatari dintre care unii poarta casti, cagule si sunt inarmati cu bate de baseball. De asemenea, primul presedinte al Ucrainei independente, Leonid Kravciuk, a afirmat miercuri, in fata membrilor Parlamentului de la Kiev, ca tara se afla "in pragul razboiului civil", invitand deputatii sa se implice in vederea unei iesiri din criza.

Intre timp, puterea ucraineana si opozitia continua "dialogul" in vederea iesirii din criza, a declarat miercuri la Kiev seful interimar al Guvernului, vicepremierul Sergii Arbuzov, la o zi dupa demisia Executivului, in urma a doua luni de contestare in strada.

"Opozitia si puterea continua dialogul in vederea iesirii din criza (...). Guvernul, in ceea ce-l priveste, este pregatit sa asigure conditiile necesare stabilizarii nationale", a declarat Sergii Arbuzov.