Cresterea economiei ruse a incetinit brusc in 2013, fiind de 1,4%, asa cum a prognozat Guvernul dupa revizuiri repetate, a anuntat miercuri ministrul pentru Dezvoltare Economica, Alexei Oulioukaiev, citat de AFP.

"Ritmul cresterii economice din anul trecut nu este in niciun caz satisfacator, fiind de 1,4%", a declarat ministrul Oulioukaiev in fata senatorilor, potrivit agentiei de stiri Interfax.

Aceasta este cea mai mica crestere economica inregistrata de Rusia dupa recesiunea din 2008-2009. In 2012, Rusia a inregistrat o crestere de 3,4% din produsul intern brut (PIB), de la 4,3% in 2011.

Oulioukaiev a explicat ca in 2013 cresterea economica a fost afectata atat de factori externi, cum ar fi recesiunea inregistrata de unii parteneri comerciale ale Rusiei, dar si interni, cum ar fi nivelul scazut al investitiilor in tara.

Guvernul, care a prevazut initial pentru 2013 o cresterea de 3,6%, a fost fortat in mod repetat in cursul anului sa isi revizuiasca prognozele.

In decembrie, Oulioukaiev a recunoscut ca "stagnarea" prin care trece Rusia, tara considerata pentru multa vreme drept una dintre cele mai dinamice piete emergente, risca sa se prelungeasca in anii urmatori.