Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, va ajunge marti la Kiev, pentru a se intalni cu presedintele Viktor Ianukovici si cu liderii opozitiei, in contextul crizei politice din Ucraina, scrie Mediafax.

"Voi ajunge la Kiev marti seara", a comunicat Ashton. Apropiatii oficialului UE au declarat ca aceasta va pleca in Ucraina imediat dupa intrevederea pe care o va avea la Bruxelles cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

O noua reuniune a liderilor opozitiei ucrainene cu presedintele Viktor Ianukovici a inceput luni la Kiev, anunta Presedintia Ucrainei. La reuniune participa fostul campion la box Vitali Klisciko, Arseni Iateniuk, din partidul fostului premier Iulia Timosenko, si nationalistul Oleg Tiagnibok.

Iulia Timosenko a indemnat opozitia ucraineana sa respinga conditiile "umilitoare" propuse de Administratia Viktor Ianukovici pentru depasirea crizei politice din Ucraina. "Cer in mod categoric liderilor opozitiei sa nu accepte aceste conditii umilitoare", a declarat Iulia Timosenko din inchisoare.