Toti membrii familiei unchiului liderului nord-coreean Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, cel care a fost executat in luna decembrie, au fost executati la randul lor, a anuntat duminica agentia sud-coreeana de presa Yonhap citand mai multe surse, relateaza RIA Novosti, preluata de Agerpres.

"La ordinul liderului suprem al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, toti membrii familiei lui Jang Song-Thaek, inclusiv copii, au fost ucisi" dupa ce au fost convocati la inceputul lunii decembrie la Phenian, afirma o sursa neprecizata citata de agentia sud-coreeana.

Conform unei alte surse, unii dintre acestia ar fi fost impuscati in fata vecinilor. Cei care aveau la randul lor legaturi de rudenie cu persoanele executate ar fi fost trimisi in lagare de munca din zone izolate ale tarii.

Pe data de 13 decembrie, agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA a anuntat ca generalul Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un si considerat "numarul doi" in ierarhia regimului comunist de la Phenian, a fost executat dupa ce a fost condamnat la moarte de un tribunal militar, fiind acuzat de tradare si ca ar fi pus la cale o lovitura de stat militara. Potrivit presei sud-coreene, odata cu el au fost executati alti sapte responsabili de rang inalt.