Moscova a avertizat SUA fata de orice ingerinta in evenimentele care au loc in Ucraina, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat canalului de televiziune Vesti-24, citeaza Agerpres.

Ministrul rus a indicat ca a discutat despre situatia din Ucraina cu secretarul de stat american John Kerry, in timpul recentei conferinte de pace asupra Siriei "Geneva-2" de la Montreux, in Elvetia.

"I-am atras atentia lui John Kerry ca este foarte important acum sa nu se intervina in proces si sa fie evitate orice declaratii care ar putea inflama si mai mult situatia (din Ucraina). Sper ca m-a auzit", a spus Lavrov, indicand ca a abordat tema violentelor de la Kiev in discutii separate cu sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, si cu omologul sau italian Emma Bonino.

"Am simtit o constientizare mult mai mare a pericolului reprezentat de flirtul cu opozitia numai de dragul de a-i acorda sprijin impotriva actualei puteri ucrainene, fata de acum o luna cand totul a inceput in piata" la Kiev, a mai spus Lavrov, remarcand ca a observat un interes viu si constant din partea occidentalilor de a ajuta la calmarea situatiei din Ucraina. "Dar aceasta o pot face numai ucrainenii insisi", a punctat el.

"Este foarte important ca din exterior sa nu se auda apeluri, pe care opozitia, in special activistii radicali, sa le perceapa ca pe o incurajare si sa actioneze de parca ar avea avizul comunitatii internationale", a mai spus ministrul rus de externe. Observatorii internationali au remarcat o radicalizare a miscarii de contestare din Ucraina, care s-a extins de la Kiev catre regiunile din vestul tarii.