Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat joi pe presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere sa retraga legile care prevad sanctiuni dure pentru participantii la proteste, potrivit Mediafax.

"Cancelarul german a adresat un apel pentru continuarea dialogului cu opozitia care sa conduca la rezultate concrete, cerandu-i sa retraga legile care limiteaza drepturile cetatenilor de a participa la manifestatii", informeaza un comunicat oficial al Biroului Angelei Merkel.

Protestele de la Kiev s-au amplificat si au devenit violente dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a promulgat o serie de masuri legislative care prevad sanctiuni dure impotriva organizatorilor si participantilor la mitingurile de protest, permitand autoritatilor sa intervina brutal impotriva manifestantilor. Cinci protestatari au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alti aproximativ 300 au fost raniti. Uniunea Europeana s-a declarat "socata" de violentele din Ucraina, avertizand Kievul cu "posibile actiuni" si

"consecinte" asupra relatiilor bilaterale.