Lumea digitala in care traim e de multe ori superficiala si toate se desfasoara atat de repede incat ar fi nevoie de o infuzie de calm si gingasie, astfel incat sa avem "o retea formata din oameni, nu din cabluri", a spus Papa Francisc in mesajul transmis de Ziua Mondiala a Comunicatiilor. Internetul este "un dar al Domnului" care ne ajuta sa dialogam, insa nu trebuie sa cadem in extrema cealalta si sa ne izolam de cei din jurul nostru, a mai spus Suveranul Pontif in mesajul citat de Reuters.

Papa Francisc a avut un mesaj modern de Ziua Mondiala a Comunicatiilor, referindu-se la internet si la retelele sociale. Internetul este "un dar de la Dumnezeu" care ne uneste, insa trebuie sa avem grija sa pastram un echilibru.

"Viteza cu care informatia este transmisa ne depaseste capacitatea de reflectie si judecata, iar acest lucru nu promoveaza forme echilibrate si adecvate de exprimare"

Argentinianul in varsta de 77 de ani a denuntat agresivitatea pe care uneori media o foloseste pentru a promova consumerismul sau pentru a-i manipula pe altii. El invita la o atitudine caracterizata de calm, moderatie si chiar gingasie. "Lumea digitala poate fi un mediu bogat in umanitate, o retea de oameni, nu de cabluri".

Papa Francisc priveste cu incredere evolutia internetului si spune ca e un loc unde oameni pot dialoga si pot sa-si asculte opiniile, chiar daca sunt divergente. "A dialoga inseamna sa crezi cu adevarat ca interlocutorul are ceva semnificativ de spus si trebuie sa-i accepti punctul de vedere".