KGB-ul transnistrean a solicitat Chisinaului ca timp de o luna sa-si retraga fortele de ordine din zona de securitate, transmite Unimedia, cu referire la comunicatul de presa al institutiei.

"Comitetul securitatii de stat al rmn (KGB-ul transnistrean) solicita conducerii organelor de aplicare a legii din Republica Moldova in decurs de o luna sa-si retraga de pe teritoriul orasului Bender toate detasamentele de politie si alte forte de aplicare a legii, precum si conducerea locala subordonata Republicii Moldova, inclusiv redislocarea Inspectoratului de politie Bender si a oficiului IS CRIS Registru, ale caror prezenta in zona de securitate este contrara deciziei existente a Comisiei Unificate de Control", se arata in comunicatul de presa.

Unimedia aminteste ca situatia in zona separatista transnistreana si in UTA Gagauzia s-a tensionat dupa ce autoritatile centrale ale R. Moldova au parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana in noiembrie 2013. Unii analisti politici sugereaza ca provocarile sunt organizate cu sustinerea Federatiei Ruse.