Ora 14:10: Liderul opozitiei de la Kiev, fostul boxer Vitali Kliciko, a cerut manifestantilor si fortelor de ordine un armistitiu pana joi la ora 18:00 GMT (20:00 ora locala), in asteptarea rezultatului negocierilor cu puterea. Voi reveni aici (in Piata Grouchevski din Kiev, unde s-au desfasurat protestele din ultimele zile - n.red.) la ora 20:00 si va voi prezenta un raport privind negocierile", le-a transmis el manifestantilor. Intre timp, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a asigurat, joi, pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca in Ucraina nu se impune decretarea starii de urgenta.

Manifestantii si politistii erau angajati intr-o infruntare tensionata joi dimineata, la Kiev, fiind despartiti de o baricada de pneuri incendiate, in zona in care confruntari violente, transformate intr-o adevarata lupta de gherila urbana, s-au soldat cu cinci morti in ultimele zile, relateaza AFP. Cateva zeci de manifestanti, purtand casti de protectie utilizate pe santier sau casti de motociclisti, erau adunati joi dimineata pe strada Grusevski, in spatele unui "zid" de foc si fum, aruncand sporadic cu pietre sau cocteiului Molotov, potrivit Mediafax.

Live streaming video by Ustream

Deflagratii se auzeau sporadic, provocate aparent de tiruri cu grenade asurzitoare sau lacrimogene efectuate de fortele de ordine.

Confruntari violente au opus manifestanti si politisti antirevolta in aceasta zona incepand de duminica, soldate cu cinci morti si care au transformat miscarea de contestare declansata in urma cu doua luni intr-o miscare de gherila urbana, in centrul capitalei Ucrainei.

In Piata Independentei, la cateva sute de metri distanta de strada Grusevski, zeci de persoane s-au adunat joi dimineata, in pofida unei temperaturi de minus zece grade Celsius.

Opozitia i-a adresat un ultimatum presedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-a amenintat cu declansarea unei ofensive in cazul in care nu ofera concesii, in fata a zeci de persoane prezente miercuri seara in acesta piata, devenita un simbol al miscarii de contestare.