Compania anglo-olandeza Unilever avertizeaza ca isi va revizui investitiile din Marea Britanie, daca regatul paraseste Uniunea Europeana, a declarat Paul Polman, directorul concernului, citat de The Guardian.

"Ne vom uita mereu la astfel de lucruri", a spus Polman, intrebat daca Unilever si-ar putea reduce prezenta in Marea Britanie.

Unilever, care are 6.000 de angajati in Marea Britanie, este exportator net in UE, noteaza sursa citata.

In context, el atrage atentia ca Uniunea Europeana trebuie sa castige in competitivitate pentru a ramane atractiva pentru investitori.

"Faptul ca suntem in UE a fost bun pentru mediul de afaceri si pentru economia Marii Britanii, chiar daca Europa trebuie sa pluseze ca destinatie de afaceri. Suntem foarte preocupati de competitivitatea globala a Europei vizavi de restul lumii", a mai spus Polman.

"Avem tendinta sa uitam de toate lucrurile bune pe care piata comuna le-a adus inclusiv Marii Britanii si sa luam asta ca venind de la sine, pentru ca apoi sa ne concentram doar pe lucrurile care trebuie schimbate portetizand aceasta ca fiind rea", a mai spus seful Unilever.

Compania Unilever este al doilea cel mai mare producator de bunuri de larg consum din lume, cu o cifra de afaceri de 49,8 miliarde de euro in anul 2013, cu 3% mai mica decat inregistrase in 2012.

Anul trecut, premierul britanic David Cameron a admis posibilitatea organizarii unui referendum, intre 2015 si sfarsitul lui 2017, in care alegatorii britanici sa decida daca regatul va ramane sau va iesi din Uniunea Europeana.