Presedintele rus Vladimir Putin l-a laudat pe Elton Jonh, despre care a spus ca este "un om extraordinar", la cateva saptamani dupa ce muzicianul a criticat legea anti-gay din Rusia, relateaza NME.com.

Elton John in Piata ConstitutieiFoto: Hotnews

"Elton John este o persoana extraordinara si un muzician extraordinar. Milioane de oameni il iubesc sincer, in ciuda orientarii sale sexuale", a declarat Vladimir Putin.

Elton John si-a intrerupt un concert in Rusia recent, pentru a isi spune ca este "trist" sa afle de legea care interzice propaganda homosexuala, despre care spune ca este "inumana si izolatoare".

Spectacolul din Moscova a fost dedicat lui Vladislav Tornovoi, un barbat in varsta de 23 de ani care a fost torturat si ucis in orasul Volgograd la inceputul anului, pentru ca este homosexual.

Presedintele Rusiei, in varsta de 61 de ani, a mai spus ca homosexualii nu sunt discriminati in Rusia si ca are prieteni in randul persoanelor gay, potrivit Mediafax.

"Cunosc si eu persoane gay, suntem in relatii de prietenie. Nu am niciun fel de prejudecata. Persoanele homosexuale nu au cum sa se simta inferioare (in Rusia, n.r.), fiindca nu exista nicio discriminare profesionala sau sociala impotriva lor", a declarat Putin pentru realizatorul emisiunii "Andrew Marr Show" de pe postul BBC One.

Interzicerea "propagandei" homosexuale inseamna impiedicarea oferirii de informatii despre homosexualitate persoanelor cu varsta sub 18 ani, iar adoptarea acestei legi a atras apeluri din partea unor personalitati in vederea boicotarii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, care vor debuta pe 6 februarie.

Grupurile de activisti pentru drepturile omului spun ca noua lege rusa a alimentat agresiunile violente comise impotriva homosexualilor.

Homosexualitatea a fost dezincriminata in Rusia dupa prabusirea Uniunii Sovietice, in 1991, insa sondajele realizate de cabinetul independent Levada Center indica faptul ca majoritatea rusilor aproba noua lege si aproape 40% dintre ei considera ca persoanele gay au nevoie de tratament.