Presedintele american Barack Obama considera ca a fuma canabis nu este mai periculos decat a bea alcool, insa crede ca este "o idee proasta", potrivit unor fragmente din interviul exclusiv acordat de Obama revistei The New Yorker si publicat duminica, relateaza AFP.

Presedintele regreta ca tinerii din minoritatile sarace sunt mai susceptibili de a fi condamnati la inchisoare pentru ca fumeaza iarba decat tinerii din medii instarite.

"Cum a fost dezvaluit, am fumat iarba cand eram copil si consider asta un obicei prost si un viciu, nu foarte diferit de cel al tigarilor pe care le-am fumat cand eram tanar si pana la o varsta inaintata a vietii mele de adult", a spus Obama, potrivit prestigioasei reviste.

"Nu cred ca este mai periculos decat alcoolul", a adaugat el.

Presedintele a precizat ca si-a avertizat fiicele, Sasha si Malia, ca fumatul de canabis "este o idee proasta, o pierdere de timp si nu prea sanatos".

Potrivit lui Obama, "copiii din clasa de mijloc nu ajung la inchisoare pentru ca au fumat iarba, dar copiii saraci da".

El a salutat de asemenea decizia recenta a statelor Colorado si Washington de a legaliza marijuana, adaugand: "Este important pentru o societate sa nu aiba o situatie in care o mare parte dintre oameni au incalcat la un moment dat legea si doar o mica parte dintre acestia sunt pedepsiti". Totusi, "cei care afirma ca legalizarea marijuanei este panaceul si ca acest lucru ca rezolva toate problemele sociale, cred ca exagereaza", a mai spus el.