Partenera presedintelui francez Francois Hollande, Valerie Trierweiler, a parasit sambata dupa-amiaza spitalul parizian in care a fost internata la 10 ianuarie, dupa dezvaluirile privind o relatie amoroasa a sefului statului cu actrita Julie Gayet. Contactata de AFP, presedintia franceza a raspuns laconic prin "nu comentam", in timp ce apropiatii lui Valerie Trierweiler au refuzat sa faca declaratii.

Mai multe publicatii, intre care saptamanalul Paris-Match la care lucreaza aceasta, au anuntat sambata ca Trierweiler a parasit spitalul Pitie Salpetriere la mijlocul dupa-amiezii pentru a merge la "la Lanterne", resedinta prezidentiala situata in apropiere de Versailles, pentru a se odihni.

Valerie Trierweiler, in varsta de 48 de ani, jurnalista si mama a trei copii, a fost spitalizata la 10 ianuarie dupa o depresie usoara, potrivit anturajului sau, provocata de publicare, de catre revista Closer a unui dosar special intitulat "iubirea secreta a presedintelui", in care se vorbea despre relatia amoroasa a lui Hollande cu actrita Julie Gayet.

Presedintele, care nu a dezmintit existenta acestei relatii, a mers sa o viziteze pe partenera sa joi seara. Dar, in cadrul unei conferinte de presa, Hollande a refuzat sa comenteze viata sa privata, limitandu-se sa evoce "momente dureroase" traversate in cuplu. El a promis o clarificare in legatura cu situatia Primei Doamne inaintea deplasarii in Statele Unite, la 11 februarie.