Camera Reprezentantilor Statelor Unite a adoptat miercuri cu o foarte larga majoritate legea finantelor 2014 care, odata adoptata de Senat, va marca sfarsitul a trei ani de instabilitate bugetara in Statele Unite, noteaza AFP.

Reprezentantii au adoptat cu 359 de voturi contra 67 legea finantelor pentru anul fiscal 2014, care se incheie la 30 septembrie si fixeaza cheltuieli numite "discretionare" la circa 1.100 miliarde de dolari.

Senatul trebuie la randul lui sa aprobe definitiv textul mai tarziu in aceasta saptamana, dar calendarul votului nu a fost anuntat.

"Acesta este un lucru de care, sincer, putem fi mandri", a salutat reprezentantul republican Tom Cole, citeaza Agerpres.

"A fost foarte dificil, dar am facut-o", a aprobat democrata Barbara Lee.

Legea stabileste cheltuielile curente ale statului federal la 1.012 miliarde dolari in 2014, la care se adauga aproximativ 92 de miliarde pentru operatiuni militare externe /razboiul din Afganistan/ si 6,5 miliarde pentru credite exceptionale legate de catastrofe naturale, pentru un total de circa 1.111 miliarde.

Acest nivel de cheltuieli /care nu include cheltuielile sociale/ reprezinta o victorie relativa, pe fond, pentru republicani, deoarece marcheaza al patrulea an consecutiv de declin pentru aceasta categorie de cheltuieli.