Foarte nepopular, Francois Hollande trebuie sa raspunda marti intrebarilor jurnalistilor despre viata sa privata, dupa ce revista Closer a scris ca ar avea o aventura lui cu o actrita. Seful statului are programata o conferinta de presa axata in special pe noua sa politica economica.

Presedintele socialist tine cea de-a treia conferinta de presa din mandatul sau in fata unei audiente peste 500 de jurnalisti, care ii vor pune intrebari delicate dupa un dezastruos an 2013 si inainte de alegerile municipale din luna martie, scrie AFP. Puternica nemultumire a francezilor din cauza poverilor fiscale, rata somajului si multele restructuri au dus la scaderea vertiginoasa a cotei de popularitate a guvernului.

In plus, potrivit unui sondaj Ipsos / Le Point publicat, luni, 74% dintre francezi sunt dezamagiti de seful statului, un procent record.

In pofida scandalului de presa declansat de Closer referitor la aventura presedintelui cu actrita Julie Gayet, in varsta de 41 de ani, presedintele Hollande a continuat luni sa-si pregateasca conferinta, au spus surse din anturajul sau. A avut intalniri cu colaboratorii sai si a luat pranzul cu premierul Jean-Marc Ayrault.

Intr-o incercare de a elimina subiectul aventurii presedintelui, dezvaluit vineri de revista mondena "Closer" si cel al internarii celei care ii este alaturi presedintelui de 6 ani, Valerie Trierweiler, oamenii din anturajul politic al sefului statului incearca sa aminteasca scopul acestui eveniment politic major: la conferinta presedintele va vorbi despre Franta si probleme de interes pentru francezi.

"Scopul conferintei de presa este de a vorbi despre Franta, cresterea economica, somaj, investitii. Nu are ca scop sa vorbeasca despre ceea ce a fost publicat intr-o revista si ceea ce priveste, asa cum a spus presedintele, viata sa privata", a rezumat ministrul Agriculturii, Stephane Le Foll.

Fosta sa partenera de viata, Segolene Royal, cu care Hollande are 4 copii, a avut un mesaj asemanator: "Sa dam pagina si sa ne intoarcem la munca".