Aproape un copil din zece este recenzat ca avand religia musulmana in Anglia si Tara Galilor, potrivit unei statistici oficiale publicate vineri de Times, preluat de AFP.

Astfel, 317.952 copii mai mici de cinci ani, respectiv 9,1%, au fost inregistrati ca fiind "musulmani" in recensamantul din 2011, potrivit Oficiului national pentru statistici.

Aceasta cifra este aproape dubla fata de proportia musulmanilor in ansamblul populatiei (4,8%).

David Coleman, profesor de demografie la Universitatea Oxford, a explicat aceste cifre prin importanta imigratiei de lunga durata provenind din tari musulmane.

"La o imigratie continua provenind din Pakistan, Bangladesh si India se adauga o noua imigratie venind din tari africane si din Orientul Mijlociu", a subliniat profesorul.

"Rata de natalitate la musulmanii de origine pakistaneza si din Bangladesh ramane destul de mare, chiar daca este in scadere", a notat el.

Potrivit statisticilor, crestinismul ramane de departe principala religie: 1.526.580 de copii mai mici de cinci ani, respectiv, 43,7%, sunt recenzati ca fiind crestini.

Religia cea mai frecventa dupa crestinism si islamism este hindusa (55.869 de copii sub cinci ani, respectiv 1,6%). Urmeaza, in ordine, sikh (0,8%), evreii (0,5%) si budistii (0,3%).

Raspunsul fara nicio religie a fost dat pentru 1.193.614 copii sub cinci ani (34,1%) iar pentru 9,6% din cazuri nu a fost prezentata religia.