Liderul istoric al Revolutiei cubaneze Fidel Castro, in varsta de 87 de ani, care s-a retras de la putere in 2006, a aparut in public miercuri seara, pentru prima data in ultimele noua luni, cu ocazia inaugurarii unei galerii de pictura, scrie presa cubaneza, conform Mediafax.

"Comandantul-sef Fidel Castro a asistat miercuri seara la inaugurarea 'Laboratorului de Arta Romerillo' al pictorului Kcho", a anuntat cotidianul oficial Granma, iar site-ul oficial Cubadebate a publicat o fotografie cu Fidel Castro, de la spate, discutand cu pictorul.

Ziarul subliniaza ca aceasta inaugurare a studioului-galerie al pictorului Alexis Leyva, alias Kcho, coincide cu marcarea a 55 de ani de la preluarea puterii de catre Fidel Castro, pe 8 ianuarie 1959, si a victoriei "barbudos" ai acestuia asupra dictaturii generalului Fulgencio Batista.

Parintele Revolutiei cubaneze a vizitat cele doua expozitii prezentate cu aceasta ocazie, una a celebrului pictor cubanez Wifredo Lam (1902-1982), cealalta a lui Kcho, care este si deputat, si "i-a salutat pe artisti si invitati, care l-au aplaudat cu emotie", scrie Granma.