Liderul formatiunii nationaliste Frontul National, Marine Le Pen, a declarat joi ca isi doreste ca Uniunea Europeana "sa isi sparga fata", cerandu-le francezilor "sa contribuie pe cat posibil", informeaza AFP.

Marine Le PenFoto: Agerpres/AP

"Cum sa imbunatatim UE? In primul rand, aducand-o in stare de colaps", a declarat Le Pen, la o intalnire cu presa anglo-saxona, desfasurata langa Paris. "Cred ca este imposibil de reformat in aceasta stare", a continuat liderul nationalist care si-a propus sa faca din Frontului National (FN) "primul partid din Franta" la alegerile europarlamentare din mai 2014.

"Trebuie sa asteptam pana cand isi sparge fata, si sa contribuim, daca este posibil, pentru a da nastere proiectului unei Europe a natiunilor libere care a fost, de fapt, cel imaginat de generalul de Gaulle", a adaugat Le Pen.

Pentru liderul FN, "acest lucru implica, evident, disparitia marii majoritati a actualelor structuri ale UE. "Nu ma astept decat la un lucru din partea sistemului european si anume ca acesta sa explodeze", a mai afirmat Marine Le Pen.

"Rolul pe care il avem de jucat, noi, patriotii alesi in Parlamentul European, va fi mai ales acela de a bloca orice progrese, orice nou progres spre aceasta uniune federala europeana", a avertizat Le Pen .

Din cei 74 francezi alesi in 2009 in Parlamentul European, 4 dintre ei sunt membri ai FN.