Justitia franceza urmeaza sa faca publice miercuri primele date ale anchetei deschise dupa gravul accident de schi suferit de Michael Schumacher, internat la Grenoble in stare critica dupa ce a suferit un traumatism cranian in 29 decembrie 2013.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul si anchetatorii au anuntat o conferinta de presa la ora 10:00 GMT la tribunalul din Albertville, prima de la spitalizarea pilotului german si la care sunt asteptati foarte multi jurnalisti.

Daca este stabilit ca acest campion mondial de Formula 1 s-a lovit violent de o stanca in timp ce schia intr-o zona intre cele doua partii de schi de la Meribel, o statiune din Alpii francezi, raman multe alte intrebari privind circumstantele si cauzele accidentului, scrie AFP.

De vineri, justitia are un element foarte important furnizat de familia pilotului: camera GoPro, care era atasata la casca lui la momentul tragediei si care a filmat caderea lui.

O sursa apropiata anchetei a declarat pentru AFP marti ca aparatul functiona bine, iar imaginile pot fi utilizate.

"Acesta este un document important", a adaugat aceeasi sursa , dar a refuzat sa precizeze continutul imaginilor care ar putea fi decisiv pentru eventualele consecinte juridice ale cazului.

Anchetatorii incearca sa determine mai ales viteza cu care schia fostul pilot german.

Potrivit medicilor sai, socul suferit la cap dupa ce casca sa s-a rupt a fost foarte puternic, semn ca ar fi avut viteza mare. Dar, purtatorul de cuvant al lui Schumacher, Sabine Kehm, spune ca mergea sa ajute un prieten si nu schia repede.

Aceasta versiune a fost sustinuta si de catre un martor german, in varsta de 35 de ani, care a declarat pentru revista germana Der Spiegel ca l-a filmat din greseala pe Schumacher la momentul accidentului si ca schia "cu o viteza maxima de 20 km/h". Invitat sa contacteze politia, acest martor nu a facut-o.

Luni seara (6 ianuarie 2014), un apropiat al lui Michael Schumacher a afirmat ca starea acestuia "s-a ameliorat usor". Tot luni, spitalul din Grenoble anuntase ca starea de sanatate a pilotului german este considerata tot "stabila", dar "critica" de catre echipa medicala. Pana acum a fost operat de doua ori.