Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marti ca Rusia va continua "lupta impotriva teroristilor pana la eliminarea lor totala", in prima sa reactie publica la cele doua atentate sinucigase soldate cu 34 de morti la Volgograd (sud-vest), potrivit Mediafax.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

"In anul care s-a scurs ne-am confruntat cu probleme si provocari grave, in special actele teroriste inumane de la Volgograd, si catastrofe fara precedent in Extremul Orient", a declarat Putin la Habarovsk, in Extremul Orient afectat de inundatii vara trecuta.

"Dragi prieteni, ne inclinam in fata victimelor acestor atentate teribile. Sunt sigur ca vom continua cu forta si fara intrerupere lupta impotriva teroristilor pana la eliminarea lor totala", a declarat Putin, potrivit agentiilor de presa.

Putin a facut aceste declaratii in cadrul unei deplasari la Habarovsk, unde s-a intalnit cu victimele inundatiilor.

In mod straniu, discursul de Anul Nou al lui Putin, care a fost difuzat anterior in regiunile cele mai indepartate, Magadan si Kamceatka, nu mentiona atentatele comise duminica si luni la Volgograd.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat ca Putin a rupt o lunga traditie, rostind doua discursuri diferite.

"Aici (la Habarovsk), el a rostit urarile de Anul Nou si acesta a devenit discursul sau de Anul Nou. Astfel ca a intrerupt o lunga traditie", a adaugat Peskov.