Guvernatorul regiunii Volgograd, Serghei Bojenov, a decretat luni cinci zile de doliu pe teritoriul acestei regiuni din sud-vestul Rusiei, in memoria victimelor celor doua atentate comise in mai putin de 24 de ore - duminica si luni dimineata - in centrul administrativ al regiunii, Volgograd, soldate cu peste de 30 de morti si 70 de raniti, informeaza Ria Novosti, potrivit Agerpres.

Astfel, s-a dispus anularea tuturor evenimentelor cu caracter de divertisment, iar posturilor de televiziune locale li s-a recomandat sa-si adapteze programul de Revelion in conformitate cu ultimele evenimente sangeroase, atribuite gruparilor islamiste care opereaza in Caucazul de Nord, din vecinatate.

Initial, administratia locala decretase trei zile de doliu - 1-3 ianuarie 2014 - dupa primul atentat, insa situatia s-a schimbat luni, cand un kamikaze si-a detonat explozibilul intr-un troleibuz in apropiere de piata centrala a orasului.

"Doliul va dura cinci zile si, incepand de astazi (30 decembrie), drapelele vor fi coborate in berna la toate institutiile publice", a declarat un oficial regional, citand o declaratie a guvernatorului. Acesta s-a deplasat de urgenta la Moscova, pentru a se intalni cu presedintele Vladimir Putin in vederea stabilirii masurilor de securitate.

Aceste atentate survin cu doua luni inainte de Jocurile Olimpice de la Soci, statiune balneara de la poalele Muntilor Caucaz, readucand in atentie pericolul reprezentat de terorismul islamist, conform expertilor.

Presedintele Vladimir Putin a ordonat sporirea tuturor masurilor de securitate in tara.