Partidul Comunist Chinez a facut publice luni o serie de directive vizand sustinerea "valorilor fundamentale ale socialismului" si atragerea energiilor pozitive necesare pentru a pune in practica "visul chinez de innoire nationala", informeaza agentia de presa chineza Xinhua, citata de Agerpres. Intre acestea figureaza si imperativul ca "media sa promoveze neclintit o calauzire corecta a opiniei publice".

"Valorile socialiste de baza trebuie incluse in plan general de educatie nationala, pentru a ajunge in toate scolile si la cei care beneficiaza de educatie", se arata in directivele emise de Biroul permanent al Comitetului central al Partidului Comunist.

Aceste valori sunt, conform directivelor, obiectivele nationale de prosperitate, democratie, civilizatie si armonie, obiectivele sociale de libertate, egalitate, dreptate si stat de drept si obiectivele individuale de patriotism, dedicatie, integritate si prietenie.

"Valorile socialiste de baza trebuie cuprinse in curicula scolara si sa devina un mod de gandire pentru elevi", se arata in document.

Institutiile de informare a opiniei publice si personalul acestora sunt incurajate sa-si intareasca autodisciplina si simtul de raspundere, precum si capacitatea de a promova valorile socialiste fundamentale.

In acelasi timp, pentru a face fata dezvoltarii rapide a Internetului, "trebuie depuse eforturi pentru ca valorile socialiste de baza sa se manifeste in publicitatea, cultura si serviciile pe Internet, folosind un ton pozitiv si sustinand progresul culturii", se adauga in document.

Autoritatile chineze au ordonat totodata imbunatatirea gestionarii Internetului in sensul combaterii obscenitatii, a lansarilor de zvonuri si a criminalitatii online.