Un obiect suspect a explodat, duminica, fara a provoca victime, intr-un autobuz israelian in apropiere de Tel-Aviv, a anuntat politia locala intr-un comunicat. Un genist chemat la fata locului la Bat Yam examina obiectul cand acesta a explodat, dar barbatul este nevatamat. Explozia produsa duminica intr-un autobuz israelian la Bat Yam, la sud de Tel-Aviv, care nu s-a soldat cu victime, a fost un "atac terorist", a declarat purtatorul de cuvant al politiei pentru AFP, potrivit Mediafax.

"In urma examinarii explozibililor gasiti la fata locului, am conchis ca este vorba despre un atac terorist", a declarat Micky Rosenfeld.

Circa zece israelieni au fost ucisi in violente legate de activitati criminale, mai ales in explozia unor masini-capcana si schimburi de focuri legate de luptele dintre diverse familii mafiote.

Ultima explozie intr-un autobuz israelian dateaza din noiembrie, la Tel-Aviv, in cadrul unui atentat soldat cu 17 raniti, legat de interventia militara israeliana in Fasia Gaza.

In 2011, o turista britanica a fost ucisa si alte 30 de persoane au fost ranite intr-o explozie produsa intr-o statie de autobuz din Ierusalim.