Patru imigranti originari din Maghreb si-au cusut gurile sambata in semn de protest fata de imobilizarea lor prelungita intr-un centru de primire din Roma, transmite Mediafax. Barbatii cu varste intre 20 si 30 de ani, care si-au cusut gurile cu un fir de ata tras dintr-o patura si un ac mic se afla acum sub ingrijire medicala, relateaza agentia italiana ANSA.

Unul dintre ei ar fi trebuit sa fie repatriat luni.

Centru de primire Porta Galaria din suburbia Romei adaposteste sute de clandestini, barbati si femei.

"Revolta lor ne impune sa redeschidem dezbaterea nationala cu privire la aceste centre inumane si la o legislatie care sa faca referire la cei ce fug de razboaie, violenta si saracie si de criminalii de razboi", a reactionat primarul de stanga al capitalei, Ignazio Marino.

Abordarea dosarului imigratiei suscita dezbateri intense in Italie. tara fiind acuzata recent la Bruxelles mai ales pentru conditiile degradante impuse clandestinilor intr-un centru de primire provizoriu de pe insula Lampedusa.

In 2002, o lege ce necesita acum revizuiri a implementat un sistem de cote determinand in fiecare an numarul de imigranti pe care Italia ii poate adaposti in functie de nevoile pietei de munca si capacitatile sale de integrare economica.