Deputatul laburist Keith Vaz a anuntat ca va controla personal frontiera britanica la 1 ianuarie 2014 cand vor fi eliminate restrictiile de libera circulatie pentru romani si bulgari, relateaza cotidianul Huffington Post in editia electronica. La 1 ianuarie 2014 masurile care restrictioneaza stabilirea romanilor si a bulgarilor in Marea Britanie vor fi eliminate, informeaza Mediafax.

Keith Vaz, seful comitetului pentru afaceri interne, a declarat vineri ca intentioneaza sa mearga pe aeroportul Luton impreuna cu un alt membru al comitetului, Mark Reckless, dis de dimineata pe 1 ianuarie pentru a vedea cati romani vin, "doar pentru a fi sigur".

"Primul zbor din Romania aterizeaza la 7:40 dimineata", a declarat el, citat de Huffington Post. "Al doilea zbor aterizeaza la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor pentru a vedea ce masuri au fost implementate si cati oameni vin".

Vaz a mai declarat ca daca este nevoie sa verifice controalele vamale "cu proprii ochi" atunci este pregatit sa o faca.

Vaz a facut aceste declaratii in cadrul unei dezbateri in Camera Comunelor privind impactul pe care il vor avea migrantii romani si bulgari. Joi, ambasadorul roman la Londra a declarat pentru The Huffington Post ca "defaimarea" tarii sale trebuie sa inceteze. Acesta a insistat ca este foarte probabil ca mai putini romani sa decida sa se mute in Marea Britanie in 2014 fata de anii precedenti.