Politia britanica a respins luni seara teza aparuta vara trecuta potrivit careia printesa Diana ar fi fost asasinata de catre trupele de elita SAS, afirmand ca "nu exista dovezi credibile" care sa sustina aceasta teorie.

Politia a anuntat ca "a facut o ancheta pentru a verifica pertinenta si credibilitatea" informatiilor primite in august 2013 privind moartea Dianei si a lui Dodi Al-Fayed.

"Ancheta este acum incheiata" si o declaratie oficiala va fi facuta marti, precizeaza politia britanica intr-un comunicat.

Mai multe publicatii britanice au scris ca, potrivit unor informatii, SAS (Special Air Services), trupe de elita ale armatei britanice, erau "responsabile de moartea printesei Diana".

Dar, potrivit comunicatului politiei "concluzia finala (a anchetei) este ca, desi au fost facute declaratii privind implicarea SAS in aceste decese, nu exista nicio dovada credibila pentru a sustine ideea ca aceste afirmatii ar avea vreun fundament".

La princesse Diana, Dodi Al-Fayed et leur chauffeur Henri Paul sont morts le 31 aout 1997 dans un accident de voiture dans un tunnel, sous le pont de l'Alma a Paris. Le garde du corps du couple, Trevor Rees-Jones est le seul a avoir survecu a l'accident.

Printesa Diana, iubitul ei Dodi Al-Fayed si soferul lor Henri Paul au murit 31 august 1997 intr-un accident de masina in tuneul de sub podul Alma din Paris. Doar bodyguardul cuplului, Trevor Rees-Jones a supravietuit.

Anchetele politiei din Franta si Marea Britanie au stabilit ca accidentul rutier s-a produs din cauza ca soferul Henri Paul, in stare de ebrietate, a condus cu o viteza prea mare, ca sa scape de paparazzi pe strazile Parisului.