O noua runda de negocieri intre Grecia si creditorii sai internationali, BCE, UE si FMI, s-a incheiat luni seara fara un acord care sa permita incheierea dificilului audit al reformelor din aceasta tara, in curs de desfasurare din luna septembrie, a anuntat ministrul elen al Finantelor, Yannis Stournaras.

"Nu, inca nu exista un acord", a declarat ministrul intrebat de un jurnalist despre rezultatul negocierilor asupra viitorului industriei de aparare EAS, puternic indatorata.

Un acord in aceasta problema este cheia pentru ca UE si FMI sa valideze o transa de imprumut de un miliard de euro in cadrul celui de-al doilea plan de asistenta financiara a Greciei.

Dupa o intrevedere cu premierul Antonis Samaras, Yannis Stournaras s-a declarat foarte pesimist in legatura cu sansele de deblocare a acestei sume cu prilejul reuniunii ministrilor de Finante din zona euro, programata miercuri la Bruxelles.

"Eurogrupul va decide, deci vom sti maine seara", a declarat el, adaugand ca "deblocarea acestei transe miercuri nu a fost niciodata avuta in vedere".

Troica va reveni la Atena in ianuarie pentru a incerca sa incheie celelalte puncte sensibile ale auditului trimestrial legat de reforme, a adaugat Stournaras. Una dintre chestiunile delicate ale negocierilor, ridicarea moratoriului asupra ipotecilor imobiliare, a inregistrat 'un progres' in discutiile cu Troica din ultima saptamana, a precizat ministrul Stournaras.