Papa Francisc a fost desemnat, miercuri, "personalitatea anului 2013" de catre revista americana Time, pentru ca a schimbat "tonul, perceptia si abordarea" Bisericii Catolice, a anuntat unul dintre editorii publicatiei, citat de AFP.

Coperta revistei TimeFoto: Agerpres/AP

"Se intampla rar ca un nou actor al scenei mondiale sa suscite atata atentie intr-un mod atat de rapid, atat in randul tinerilor cat si al varstnicilor, atat printre credinciosi cat si printre sceptici, precum a facut-o Papa Francisc", a declarat redactorul-sef al revistei Time, Nancy Gibbs.

"In noua luni, el a reusit sa se plaseze in centrul discutiilor esentiale ale vremurilor noastre: despre bogatie si saracie, corectitudine si justitie, transparenta, modernitate, globalizare, rolul femeii, natura mariajului, tentatiile puterii", a enumerat Gibbs.

Papa Francisc, de origine argentiniana, a fost ales in fruntea Bisericii Catolice in luna martie a acestui an.

Pe locul doi in lista Time s-a aflat fostul consultant al Agentiei americane de securitate nationala (NSA) Edward Snowden.

In 2012, revista Time l-a desemnat drept personalitatea anului pe presedintele SUA, Barack Obama, atunci proaspat reales la Casa Alba. Liderul american a mai primit acest titlu si in 2008.