Presedintele rus Vladimir Putin si-a reafirmat, marti, opozitia ferma fata de planurile Statelor Unite de a implementa un sistem extins de aparare antoracheta in Europa, liderul de la Kremlin sustinand ca sistemul va "eroda" echilibrul de putere din lume. Putin a afirmat, cu prilejul unei intalniri cu ministrul rus de Externe, ca tara sa ar trebui sa faca un upgrade in ceea ce priveste armele pentru a mentine paritatea cu "natiunile de varf care isi modernizeaza constat arsenalul armat", scrie RIA Novosti.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

La randul sau, ministrul Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca Rusia va urmari amplasarea de rachete tactice Iskander in regiune vestica Kaliningrad, ca o reactie la planurile SUA.

De asemenea, Vladimir Putin a mai afirmat ca retragerea iminenta a trupelor americane din Afganistan ar crea "o regiune de instabilitate" in Asia Centrala, "afectand in mod direct interesele si securitatea Federatiei Ruse". Retragerea celei mai mari parti a trupelor SUA si ale aliatilor lor din Afganistan este asteptata anul viitor.