Politia rusa a blocat accesul la site-ul zakazat-killera.com (angajeaza-asasin.com), care oferea potentialilor clienti servicii precum "distrugere fizica", "luarea unei persoane in padure pentru discutii" si "aranjarea oaselor", informeaza RIA Novosti. Site-ul e inregistrat anonim printr-o companie chinezeasca si este gazduit in Republica Moldova.

Oferta era prezentata intr-un limbaj opac. Spre exemplu, serviciul de "aranjarea oaselor" presupunea intalnirea cu "obiectul", legarea acestuia, punerea in portbagaj si deplasarea catre o zona indepartate pentru o bataie, daca era cazul. Clientii primeau, de asemenea, fotografii ale actiunii, sustinea site-ul.

Serviciile erau realizate de catre membrii unei bande criminale, fosti atleti si soldati.

Pe site se mai preciza ca este condus de "un grup de oameni buni, sinceri si intelegatori care pot ajuta pe oricine care are nevoie ca o persoana sa fie dusa in padure si batuta sau (are nevoie de -n.red.) de ajutor in afaceri".

Totodata, operatorii site-ului, care sustineau ca actioneaza in Ucraina si alte state fost-sovietice, ofereau asigurari ca, datorita faptului ca au legatiru cu politia, cei care le folosesc serviciile nu vor avea probleme.

Tarifele variau de la 1.000 dolari pentru o "o singura scuturatura", la 1.500 dolari pentru "probleme grave", 3.000 dolari pentru "esti in necaz" si 5.000 dolari pentru "protejarea afacerilor, bordelurilor sau magazinelor de bauturi alcoolice". Contactul se facea prin email.

Accesul la site din Rusia si Marea Britanie a a fost blocat vineri.

"Conform statisticilor existente, in iulie 2013 site-ul a fost accesat, in total, de 25.600 de ori", a declarat senatorul Ruslan Gattarov, care prezideaza Comisia pentru Dezvoltarea Societatii Informationale in cadrul Consiliului Federatiei, camera superioara a Parlamentului rus.

Site-ul este inregistrat anonim printr-o companie chineza si este gazduit in Republica Moldova, a declarat ministrul adjunct de Interne Mikhail Vanichkin.