Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici s-a intalnit vineri cu omologul sau rus Vladimir Putin, la Soci, in sudul Rusiei, unde au discutat despre un viitor "parteneriat strategic" intre cele doua tari, a anuntat presedintia ucraineana, citata de AFP.

"Sefii de stat au abordat chestiuni de cooperare comerciala si economica in diferite sectoare ale economiei si despre pregatirea unui viitor acord de parteneriat strategic", potrivit sursei citate.

Ianoukovici anuntase o vizita oficiala in China, iar intalnirea sa cu Putin nu fusese facuta publica oficial. Ea a fost insa confirmata pentru agentiile rusesti de presa de purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Intre timp, protestele continua in Ucraina.

Mii de demonstranti pro-europeni, reuniti sub numele miscarea EuroMaidan, au stabilit o tabara in principala piata din Kiev - Piata Independentei/Maidan Nezalezhnosti - si au ocupat o serie de cladiri publice, in semn de protest fata de refuzul presedintelui Ianukovici refuzului presedintelui Viktor Ianukovici de a semna acordul de asociere cu UE.

Analistii spun ca regimul de la Kiev a ajun la o intelegere cu Putin care ar prevedea inclusiv livrari de gaz rusesc mai ieftin si posibile credite in schimbul refuzului de a semna pactul cu UE.