Dezbatere despre politica externa a Uniunii Europene, organizata de Ministerul Afacerilor Externe, Parlamentul European si Centrul Infoeuropa.

Marian Jean Marinescu, europarlamentar (PDL): "Comisarul European Stefan Fule a fost un prieten al Moldovei" / "Mesajul meu - UE ar trebui sa urmareasca conexiunea de gaze intre Romania si Moldova".Victor Bostinaru, europarlamentar (PSD):Romania are un interes fundamental in procesul de extindere a Uniunii Europene in Balcani./ Acordul transatlantic cu SUA si Acordul de investitii UE-China vor redefini cadrul international/ ​

Cele doua acorduri:

1) Acordul transatlantic cu Statele Unite - sunt diferite probleme / daca se vor finaliza detaliile vom crea cea mai mare zona de liber schimb de pe planeta /

2) Acordul de investitii UE- China / Daca acordul cu China se va finaliza va duce la dublarea schimburilor comerciale trecand la circa 1.000 miliarde euro. Dar aceasta negociere nu va fi simpla. Ambele parti au interesul de finalizare; China- acces la piata de 500 milioane consumatori, piata predictibila si stabila.

UE are nevoie de accesul pe piata Chinei - 1,3 mld cons, relatia devine una care influenteaza major schimburile globale.

Urmareste transmisa integrala LIVE TEXT pe EurActiv.ro