Politia franceza a evecuat miercuri, la Saint-Ouen, in suburbiile pariziene, una dintre cele mai mari tabere de tigani din Franta, in care traiau in ultimele saptamani circa 800 de oameni, dintre care zeci de copii, scrie AFP.

Evacuarea acestei tabere, situata pe un teren in vecinatatea uneia dintre centralele care incalzesc Parisul, s-a derulat fara niciun incident, potrivit prefecturii.

Expulzarea vine dupa decizia justitiei din 2 octombrie, la cererea Retele cailor ferate din Franta (RFF) si a SNCF, proprietarii parcelelor ocupate.

Tabara ilegala a aparut dupa o serie de expulzari din suburbiile pariziene, la inceputul verii, iar constructiile ilegale blocasera o cale ferata.

"Nu stiu unde o sa ma duc", spune o mama de 22 de ani, Cassandra Punca, care traia cu cei patru copii, cu varste cuprinse intre 5 luni si 12 ani, in aceasta tabara de trei luni. "Nu avem bani, am venit in Franta pentru a putea sa mancam", povesteste femeia, originara din Bucuresti.

Dintre sutele de persoane evacuate pe o temperatura de circa 7 grade, autoritatile au oferit la mai putin de zece adapost in noaptea de miercuri spre joi.

Asociatia Vocea romilor a denuntat "o operatiune de o foarte mare brutalitate", care arunca "pe strazi sute de oameni, in pragul iernii".