Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns luni dupa-amiza la Vatican, unde efectueaza o vizita de stat, pentru prima sa intalnire cu Papa Francisc, transmite AFP.

Convoiul cu cele sapte masini oficiale a intrat in Vatican prin Arcul Clopotelor, in timp ce un dispozitiv de politisti a fost desfasurat in Piata Sf. Petru.

Pe agenda intrevederii dintre cei doi figureaza crizele internationale, situatia crestinilor din Orient - catolici si ortodocsi, cooperarea culturala, relatiile dintre Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa Rusa, precum si pozitiile Vaticanului si ale Rusiei in organizatiile internationale si europene.

Ultima vizita a unui presedinte rus dateaza din 2011, cand Dmitri Medvedev a venit sa-l vada pe fostul papa Benedict al XVI-lea.

Vladimir Putin, reales in functia de presedinte al Rusiei in martie 2012, s-a intalnit cu Ioan Paul al II-lea in 2000 si 2003 si cu Benedict al XVI-lea in martie 2007.

Cu ocazia unei vizite precedente a lui Medvedev la Vatican, in decembrie 2009, cele doua state au decis sa stabileasca relatii diplomatice depline. Din 1990, acestea nu aveau decat reprezentanti fara rang de ambasador.