Un bilant provizoriu al tragediei din Letonia, unde acoperisului unui centru comercial din orasul Riga s-a prabusit joi seara, arata ca 49 de persoane si-au pierdut viata iar 30 de persoane "se afla, probabil, in continuare sub daramaturi", a anubtat vineri seara primarul localitatii, potrivit AFP.

"In acest moment avem 49 de morti si, foarte probabil, alte 30 de persoane raman sub daramaturi. Este foarte probabil ca ele sa fie moarte. Speram ca exista inca supravietuitori, insa dupa 24 de ore sansele nu sunt prea bun", a declarat pentru agentia de presa Nils Usakovs.

La locul incidentului au fost mobilizati 200 de membri ai echipelor de salvare, care cauta printre daramaturi. Echipele de salvare au lucrat din greu vineri pentru a gasi victimele in moloz. Autoritatile nu stiu exact cate persoane se aflau in centrul comercial Maxima in momentul accidentului.

Acoperisul centrului comercial Maxima s-a prabusit joi seara, la ora de varf, in timp ce sute de clienti se aflau la cumparaturi in complexul de magazine situat in cartierul Zolitude de la periferia orasului Riga.

Nu se stiu deocadata cauzele incidentului.

Premierul Letoniei, Valdis Dombrovskis, care a vizitat locul tragediei, a dat asigurari ca "statul va face tot ceea ce este necesar pentru a-i ajuta pe raniti si pentru a plati despagubiri daca si unde sunt datorate".

Consiliul municipal din Riga a anuntat ca va acorda 10.000 de lats (14.000 de euro) pentru fiecare familie disparuta si pana la 5.000 de lats pentru fiecare ranit.

Conducerea centrului Maxima a anuntat, de asemenea, ca va plati despagubiri.

Centrul comercial Maxima, al doilea din tara dupa Rimi, a fost construit in 2011 si a fost selectat pentru un premiu de arhitectura.￯