Un tanar francez obez, pe care compania aeriene British Airways si pachebotul Queen Mary nu au vrut sa-l transporte din Statele Unite in Europa, a reusit in cele din urma sa ajunga la Londra cu o cursa Virgin Atlantic, dar aici i s-a interzis accesul in trenul Eurostar din ratiuni de securitate, scrie AFP.

Kevin Chenais, 22 de ani, 230 de kilograme, era blocat in Statele Unite de la finele lui octombrie, din cauza refuzului British Airways de a-l transporta. Aceasta companie britanica, care transportase familia tanarului in SUA in mai 2012, pentru tratament, a argumentat ca s-a "dovedit imposibil sa primeasca pasagerul in conditii de deplina securitate".

Marti dimineata acesta a incercat sa se urce intr-un tren spre Paris, Eurostar a refuzat accesul acestuia, invocand tot motive de securitate, de aceasta data legate de regulile de evacuare din tunelul de sub Canalul Manecii.

"Din cauza greutatii sale, nu putem sa ne asumam sarcina acestei persoane, nu-l putem evacua" in cazul unui incident, a precizat un purtator de cuvant.

Acesta a precizat ca Eurostar dispune de doua locuri pentru persoanele cu mobilitate redusa, care sunt evacuate de personalul trenului in caz de incident, admitand insa ca nu exista o limita stabilita pentru greutate.

Tanarul se afla la inceputul serii la hotel, in asteptarea unei solutii care sa ii permita sa ajunga la resedinta sa din Ferney-Voltaire (Ain), la frontiera cu Elvetia.

"Am contactat partenerii nostri pentru solutii tip ferry, taxi si altele", a precizat purtatorul de cuvant al Eurostar, fara a oferi alte precizari.