Un orasel de 700 de locuitori din Texas, in sudul Statelor Unite, a fost evacuat joi dupa explozia unui gazoduct operat de Chevron, fara ca incidentul sa provoace raniti.

"La ora 09:30 in aceasta dimineata, am fost informata ca o explozie a avut loc la gazoductul Chevron", a declarat Jo Ann Livingston, purtatoare de cuvant a biroului serifului din districtul Ellis.

"Chevron a cerut ca orasul Milford sa fie evacuat, ceea ce s-a si intamplat", a adaugat aceasta.

Aproape 200 de elevi se numara printre persoanele evacuate, a precizat Livingston pentru AFP. Ei au fost dusi la un liceu dintr-o localitate vecina.

"Din cate stiu, nu a fost niciun ranit in oras", a asigurat aceasta.

Presa locala a raportat ca conducta de transmisie a gazului natural a explodat cand unul dintre angajatii instalatiei a lovit-o.

Muncitorii au fost in masura sa fuga din zona inainte ca aceasta sa fie inghitita de flacari, conform postului local de televiziune WFAA, citeaza mediafax.

Imaginile transmise pe site-ul de Internet al postului aratau o coloana enorma de fum si flacari care se ridicau de la locul exploziei, in mijlocul unei zonei desertice.

"Chevron a implementat procedurile de urgenta si este in prezent in curs de solutionare a accidentului", a declarat gigantul american intr-un comunicat.

"Preocuparea principala a Chevron la ora actuala este de a asigura securitatea angajatilor sai si a comunitatilor din imprejurimi", a adaugat compania.

Orasul Milford este situat la aproimativ 80 de kilometri sud de Dallas.