Membri ai miscarii de opozitie Cealalta Rusie au aruncat sambata cu rosii inspre regele Olandei, Willem-Alexander, aflat in vizita la Moscova, pentru a denunta sinuciderea unui militant in aceasta tara dupa ce i-a fost refuzat azilul politic, transmite Mediafax.

"Vrem sa ii amintim de Alexandr Dolmatov regelui Olandei Willem-Alexander - am aruncat cu rosii", a scris pe contul sau de Twitter Serghei Aksenov, unul dintre liderii Celeilalte Rusii, miscare care a urmat partidului national-bolsevic (natsbol), interzis.

Scena s-a produs in fata conservatorului Ceaikovski, in centrul capitalei ruse, a precizat acesta.

Aksenov a adaugat ca doi militanti care au participat la aceasta actiune au fost arestati.

Conform agentiei de presa RIA Novosti, rosiile nu l-au atiins pe regele Olandei.

Alexandr Dolmatov, membru al partidului neinregistrat Cealalta Rusie al scriitorului Eduard Limonov, s-a sinucis in ianuarie intr-un centru de arest din Olanda, unde fusese plasat dupa respingerea cererii sale de azil politic.

Acesta fugise din Rusia dupa ce fusese inculpat alaturi de alti militanti pentru o manifestatie care s-a incheiat in confruntari violente cu politia la 6 mai 2012, inainte de investitura la Kremlin a lui Vladimir Putin, reales pentru al treilea mandat de presedinte.

Arestat la Moscova in cursul acestei manifestatii, militantul a fost eliberat, insa se temea ca va fi arestat si inculpat pentru "tulburari masive", la fel ca si alte 20 de persoane.

Regele Olandei s-a intalnit vineri cu presedintele Federatiei Ruse Vladimir Putin la Moscova, pe fondul tensiunilor in relatiile bilaterale in ultimele saptamani provocate de sechestrarea in Oceanul Artic a unei nave Greenpeace sub pavilion olandez si a unor incidente care i-au implicat pe diplomati ai celor doua state.