Presedintele Venezuelei Nicolas Maduro a anuntat ca sosirea Craciunului mai devreme in tara sud-americana, cu circa doua luni inaintea sarbatorii religioase, pentru ca vrea "fericire pentru toata lumea", transmite Fox News Latino. Liderul de la Caracas le-a urat venezuelenilor un "Craciun anticipat fericit", precizand ca muncitorii vor primi trei sferturi din primele de Craciun si din pensii cu aproape o luna mai devreme, la 1 Decembrie. Trebuie amintit faptul ca pe data de 8 decembrie in Venezuela sunt programate alegeri locale.

Nicolas Maduro inaugureaza Craciunul 2013 cu doua luni inaintea sarbatorii religioaseFoto: Captura YouTube

In acest weeekend, presedintele Maduro a aprins luminile de iarna la Palatul prezidential Miraflores si a declarat ca ultimele doua luni din an ar trebuie vazute drept un semn al felului in care va fi anul 2014.

"Craciun fericit 2013, un Craciun mai devreme, o victorie mai devreme, fericire mai devreme pentru toata familia. Am vrut sa decretam sosirea Craciunului mai repede pentru ca dorim fericire pentru toata lumea", a declarat liderul venezuelean, citat de pagina electronica a cotidianului argentinian La Nacion.

La sfarsitul lunii octombrie, Nicolas Maduro a anuntat crearea unui departament ministerial condus de un ministru adjunct insarcinat cu "Suprema Fericire Sociala a Poporului", si care va supraveghea programele guvernamentale de asistenta a persoanelor cu handicap sau fara locuinte.

Cateva zile mai tarziu, presedintele venezuelean a sustinut ca figura fostului lider al tarii, Hugo Chavez, a aparut in fata muncitorilor care lucrau intr-un tunel de metrou in Caracas, prezentand si o fotografie, ca dovada.