Primarul din Toronto, Rob Ford, a recunoscut marti, pentru prima oara, ca a fumat crack, dupa scandalul unei inregistrari video in care apare fumand acest puternic derivat din cocaina, scrie AFP.

"Da, am fumat crack", a declarat primarul in fata ziaristilor, la primaria din Toronto, in conditiile in care cererile de demisie la adresa sa se multiplica.

"Daca am incercat? Foarte probabil intr-un in care eram in stare de ebrietate. Da, am facut greseli si tot ce pot face acum e sa-mi cer scuze si sa trec mai departe", a adaugat el.

Primarul crede ca acest lucru s-a intamplat "acum circa un an" dar nu este "sigur". "Nu sunt un toxicoman", s-a aparat el, precizand ca nu intentioneaza sa demisioneze

Seful politiei din Toronto, Bill Blair, a anuntat saptamana trecuta ca a inmanat justitiei un videoclip recuperat de pe hardul unui computer confiscat de la traficantii de droguri si in care Rob Ford este pe punctul de a fuma dintr-o pipa intr-un loc frecventat de fumatori de crack.

Primarul a negat tot timpul existenta acestei inregistrari, dezvaluita pentru prima oara in mai de cotidianul Toronto Star.